Consiliere vocationala

Consilierea vocationala este procesul Consiliere VOCATIONALA prin care adolescentul este sprijinit sa exploreze si sa inteleaga optiunile existente cu privire la viata sa profesionala viitoare si, totodata, sa-si cunoasca profilul vocational, pe baza aptitudinilor, intereselor, valorilor, motivatiilor, competentelor si personalitatii sale. Acest proces poate avea loc fie inainte de examenul de capacitate din clasa a VIII-a – pentru alegerea filierei de urmat in liceu, fie pe parcursul liceului – pentru alegerea facultatii.

Beneficii:

  • cresterea autonomiei personale;
  • imbogatirea imaginii de sine;
  • autocunoasterea profilului vocational si optimizarea alegerilor pe baza acestuia;
  • cresterea increderii in sine.

Echipa noastra dedicata adolescentilor este formata din psihologi atestati de Colegiul Psihologilor din Romania in specialitatea Psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala, Consilieri pentru dezvoltare personala si Consilieri vocationali. Intalnirile se desfasoara individual si dureaza 60 sau 90 de minute, in functie de alegerea fiecaruia. Sunt necesare mai multe intalniri pentru atingerea obiectivelor fixate.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii sau sa faceti o programare, va rugam sa ne sunati sau sa ne trimiteti un email. Pentru aceasta, accesati pagina de Contact.